AmagerVærk “Det praktiske”

Sådan foregår AmagerVærk
AmagerVærk er en kunstuge i slutningen af april (uge 17: mandag 24. april - søndag 1. maj) for lokalkunstnere på Amager. Det er gratis for de deltagende kunstnere. Amagerværk står for aftaler med udstillere, som pt. tæller 4 biblioteker og Amagercentret på Amager.

Du kan se listen over udstillere via menupunktet Udstillere og kunstnere øverst på siden. AmagerVærk arbejder for at nå op på minimum 8 og maksimum 10 udstillere. Herunder 2 udstillere i Amager Øst, 2 udstillere i Amager Vest, 2 udstillere i Tårnby og 2 udstillere i Dragør.

Vi tilbyder plads til op til 50 lokale kunstnere i AmagerVærk. Kunstnerne får mulighed for at udstille minimum et værk (alt efter antallet af tilmeldte kunstnere). Når du tilmelder dig som kunstner vil vi gerne have mulighed for at se din kunst på en hjemmeside eller via sociale medier.

AmagerVærk er en lokal kunstevent. Der er ikke krav om at du er professionel udøvende kunstner. Det væsentligste er, at du tager din kunst seriøst samt er lokal kunstner med bopæl eller atelier på Amager. Du må gerne have arbejdet med din kunst gennem et længere stykke tid og gjort dig overvejelser om din kunst - som du eventuelt kan dele med udstillerne. Og så skal du være aktiv som kunstner.

Dit AmagerVærk
Temaet for AmagerVærk er i 2022 billedkunst.
Værket må max være 3 år gammelt (2019) og skal være i størrelsesforholdet fra 50/40 cm og op til 100/80 cm (så det kan transporteres i beskyttede tasker). Området for billedkunst er maleri, collage og grafik. Der tages udgangspunkt i værker produceret på lærred med olie- eller akrylmaleri eventuelt kombineret med collage eller som ren collage samt grafik udført med enten højtryk eller dybtryk-teknik. Ved maleri skal hele lærredets flade skal være malet /m. collage.

Deadline for tilmelding
Hvis du godt vil være en del af AmagerVærk kunstugen, som er gratis for dig, så skal du tilmelde dig via tilmeldingssiden på www.amagervaerk.dk. Du kan tilmelde dig frem til onsdag 6. april hvor vi lukker for tilmeldingen og begynder at producere tekst materiale på de tilmeldte kunstnere, samt laver aftaler om indlevering af kunst.

På tilmeldingssiden skal du indtaste
-
Fornavn
- Efternavn
- Adresse
- E-mail
- Eventuel hjemmeside / SoMe side
- En kort beskrivelse af dig og din kunst

I din beskrivelse af dig selv må du gerne fortælle hvad du er inspireret af, hvilke temaer du evt. fokuserer på i din billedkunst nu - og hvor lang tid du har lavet billedkunst.

Indsamling af AmagerVærker
Fra den 11. - 17. april (uge 15) skal du indlevere din kunst til projektet efter aftale med AmagerVærk.
Projektet sker i et samarbejde mellem Citykoordinater Jane Enevoldsen fra Amagerbutikkerne og projektejer Kenneth Majkjær Mikkelsen, LocalArte. Disse to har samtidig kontakten med de enkelte biblioteker/kulturhuse og sørger for fordeling og ophængning. Fra og med mandag den 25. april (Uge 17) ophænges de tilmeldte kunstnere og deres maleri/collage/grafik fordelt på udstillerne; biblioteker, kulturhuse, forretningscentre o.a. på Amager.

Der følger en beskrivelse med hvert værk, som fortæller om den enkelte kunstner og deres værk. Den samme beskrivelse vil blive en del af hjemmesiden AmagerVaerk.dk - og vil også blive lagt op på SoMe kanalerne for AmagerVærk.

Transport og ansvar
Ved transport af dit værk bliver alle malerier pakket ind med kantbeskyttelse og strækfolie - og beskyttes yderligere i coatede bæretasker. Når eventen er slut søndag den 01. maj bliver malerier / collager afhentet af AmagerVærk - og der aftales aflevering til den enkelte kunstner. AmagerVærk har ansvar for transporten af kunstværkerne til og fra udstillerne.

I tilfælde af at kunstværkerne lider skade eller bortkommer under transporten, så er det eventen, som har ansvar for forsikring af værket. Udstillerne har ansvar for udstilling af kunstværker. I tilfælde af at kunstværkerne lider skade eller bortkommer hos udstiller, så er det udstillers forsikring som dækker for kunstværket.

AmagerVærk og udstiller har ikke ansvar for skader som værkerne har modtaget før udlevering til projektet eller udstiller. Skadesdækning på indleveret og udstillet værk kan højest udgøre 500 kroner.

Tilmeld dig Amagerværk her

Vigtige datoer:
- Deadline for tilmelding er 6. april
- Aflevering af værk: 11. - 17. april
- Kunstugen finder sted 25. april - 1. maj (uge 17)

Sociale medier

AmagerVærk bruger aktivt sociale medier som Facebook, Instagram og Youtube for at lægge billeder og video op. Det fleste kunstnere er aktive på sociale medier, og kan bruge den aktive promovering til at gøre opmærksom på sig selv. Du kan via hjemmesiden her - under Udstillingssteder og Kunstnere - samt via de sociale medier - se mere om de enkelte kunstnere.

Facebook icon
Instagram icon
YouTube icon

© 2022 AmagerVærk

Created with
Mailchimp Freddie Badge