Ina Wittbold

Udøvende kunstner fra Kastrup

”Som kunstner på Amager engagerer jeg mig i lokale tiltag i størst muligt omfang. Et kunstprojekt som AmagerVærk kan være med til at skabe sammenhold og fællesskab omkring amagerkansk kunst- og kulturliv. Det har desuden til hensigt at sætte “KunstØen Amager” på kortet. Mit bidrag til kunstugen tager udgangspunkt i nogle af Amagers symboler, som jeg vælger at fortolke abstrakt i kubistisk og moderne stil.”

Linda Mathiesen

Udøvende kunster fra Sundby

“Som aktiv kunstner med eget galleri på Holmbladsgade gennem en del år er AmagerVærk er et spændende projekt som jeg meget gerne støtter op om. Som kunstnere på Amager vil det være fantastisk, hvis vi hvert år kan få en lokal kunstuge. Til ugen i år forventer jeg at bidrage med et figurativ maleri, hvor jeg tager udgangspunkt i identitet og natur.”

Hvorfor Amagerværk

Amagerbutikkerne blev i efteråret kontaktet af lokale kunstnere, som fortalte at det er hårde odds når man som lokalkunstner forsøger at gøre sig synlig overfor et offentligt publikum. Kunsterne oplever så-at-sige at kunsten er usynlig for lokalsamfundet. Hos Amagerbutikkerne ved vi hvor vigtig den lokale støtte er. Vi er derfor gået sammen med LocalArte - Din lokale kunst, et lokalt Amagerbaseret iværksætterfirma, om at sætte fokus på lokalkunsten på Amager og kunstnerne bag.

Hør mere om baggrunden fra de to tovholdere på projektet i nedenstående video. Jane Enevoldsen fra Amagerbutikkerne og Kenneth Majkjær fra LocalArte.

Sociale medier

AmagerVærk bruger aktivt sociale medier som Facebook, Instagram og Youtube for at lægge billeder og video op. Det fleste kunstnere er aktive på sociale medier, og kan bruge den aktive promovering til at gøre opmærksom på sig selv. Du kan via hjemmesiden her - under Udstillingssteder og Kunstnere - samt via de sociale medier - se mere om de enkelte kunstnere.

Facebook icon
Instagram icon
YouTube icon

© 2022 AmagerVærk

Created with
Mailchimp Freddie Badge