Velkommen til Amagers første tværgående kunstuge - AmagerVærk

AmagerVærk - din lokale kunstuge er et nyt initiativ, som skal hjælpe lokale kunstnere med synlighed og tilbyde kunstinteresserede et fast årligt event. AmagerVærk realiseres af handelsforeningen Amager Butikkerne og iværksætterfirmaet LocalArte, og bliver økonomisk støttet af Amagers lokaludvalg- Øst og Vest. Fra mandag d. 25. april til søndag d. 1. maj bliver 24 af Amagers lokalekunstnere udstillet på seks forskellige udstillingssteder på tværs af øens tre kommuner.

I vinteren 2021 blev Citykoordinator ved Amager Butikkerne, Jane Enevoldsenkontaktet af lokale kunstnere der fortalte, at det for mange kunstnere var en storudfordring at skabe opmærksomhed omkring deres kunst.

“De lokale kunstnere efterspurgte alt det vi i Amager Butikkerne står inde for, nemlig at støtte lokalt. Så vi vil gerne facilitere en kunstuge som AmagerVærk og forhåbentlig kunne gøre projektet til en fast del af vores årshjul, så vi år for år kan sætte fokus på kunstens udtryksformer." fortæller Citykoordinator Jane Enevoldsen.

Amager Centret, Field's Shopping, Ørestad Gymnasium, Tårnby Hovedbibliotek og Dragør Bibliotekerne stiller lokaler, vægge og kunstøer til rådighed for projektet.

“Vi har virkelig kunne mærke, at det her projekt har været tiltrængt for øen, for kunstnerne og udstillingsstederne. Alle vores samarbejdspartnere har været enormt positivt stemt over projektet og budt os inden for." siger Kenneth Majkjær Mikkelsen stifter af LocalArte og partner i AmagerVærk.

Den lokale kunstuge AmagerVærk har første år fokus på kunstformen billedkunst der favner henholdsvis maleri, collage og grafik. AmagerVærk vil i løbet af kunstugen udstille 70 malerier fra 24 af Amagers lokale kunstnere.

Tell people about what makes your site special.

Sociale medier

AmagerVærk bruger aktivt sociale medier som Facebook, Instagram og Youtube for at lægge billeder og video op. Det fleste kunstnere er aktive på sociale medier, og kan bruge den aktive promovering til at gøre opmærksom på sig selv. Du kan via hjemmesiden her - under Udstillingssteder og Kunstnere - samt via de sociale medier - se mere om de enkelte kunstnere.

Facebook icon
Instagram icon
YouTube icon

© 2022 AmagerVærk

Created with
Mailchimp Freddie Badge